ALBA IULIA 100 – Centenarul Marii Uniri

0 Comment
62 Views

Una dintre principalele valori ale Rotary este prietenia. Prietenia aduce oamenii împreună, îi unește. Tocmai de aceea, a fi împreună cu prieteni din familia Rotary pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri era fost un eveniment care nu putea fi ratat de Clubul nostru, Rotary Brașov.

Am avut bucuria de a forma o delegație a clubului care a participat în cadrul programului desfășurat în perioada 29 Noiembrie – 1 Decembrie:

Am participat în cadrul Simpozionului România, unde am avut onoarea să regăsim distinști colegi din Rotary precum Guvernatorul Districtului nostru – Cristi Jurji și Dr. Ing. Dumitru Prunariu – primul cosmonaut român care la data de 14 mai 1981 a devenit primul și singurul român, brașovean, care a zburat vreodată în spațiul cosmic. În cadrul evenimentului am avut plăcerea să îl ascultăm și pe dl. Alexandru Mironov – scriitor, jurnalist și politician român, fost ministru al tineretului și sportului.

Apoi, cu emoție și bucurie am defilat împreună cu pancarte ale Cluburilor Rotary și am participat la dezvelirea ceasului stradal, realizat de colegii din Rotary Club Alba Iulia, ceas inaugurat în cinstea fotografului Samoilă Mârza, fotograf român cunoscut pentru realizarea singurelor clișee fotografice ce surprind Marea Unire Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918.

Seara, am revenit într-un aer de sărbătoare, participând în cadrul evenimentului festiv “Balul Unirii”, la care au participat peste 500 membri și prieteni ai comunității Rotary.

În dimineața zilei de 01 decembrie, membrii Clubului nostru s-au implicat cu mare bucurie în acțiunea districtuală de plantare a unui stejar roșu în Cetatea Alba Iulia. Într-o capsulă așezată la rădăcina acestuia au fost scrise cu emoție, de către toate cluburile Rotary participante, mesaje ale rotarienilor pentru generațiile viitoare.

Și cum toată deplasarea noastră s-a desfășurat sub simbolul tricolorului și a tuturor elementelor de cultură națională pe care le purtăm cu mândrie, suita acțiunilor la care am participat s-a încheiat cu o reuniune a comunității Rotary în stil românesc: cu toții am fost îmbrăcați în costume populare, am cântat împreună și ne-am bucurat de simbolul unirii într-un dans al culorilor, al zâmbetelor și al gândurilor bune!

Per ansamblu, a fost un eveniment care ne-a încărcat cu optimism, cu bucurie și cu dorința de a întări și mai mult colaborarea noastră în Rotary și implicarea. Dorim, pe această cale, să le mulțumim și să îi felicităm cu toată sinceritatea pe colegii noști rotarieni din Rotary Club Alba Iulia și pe toți cei implicați pentru dăruire și pentru organizarea de excepție a evenimentelor!

Nu puteam să nu împărtășim și cu comunitatea aceste trăiri frumoase, așa că vă lăsăm în semn de amintire și câteva imagini simbolice de la Alba Iulia.