Promenada inimilor

Promenada inimilor 2018:

În data de 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, a avut loc Crosul Inimii, eveniment care este parte a proiectului Promenada Inimilor organizat de Rotary Club Brasov în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Brașov, Societatea Română de Cardiologie şi Forumul Naţional de Prevenție. La start s-au adunat anul acesta aproape 500 de tineri din clasele I-VIII, alături de peste 100 de participanți adulți, părinți, profesori și susținători. Promenada Inimilor este un proiect de suflet al Rotary Club Brașov, aflat în 2018 la cea de-a VI-a ediție care reunește întreaga comunitate pentru a promova un stil de viață sănătos, pentru a alerga pentru sănătatea inimii și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, ştiut fiind că sănătatea este în mâinile fiecăruia dintre noi, iar implicarea comunității locale ne ajută să o protejăm! Crosul a fost organizat pe trei categorii de vârstă pentru copii și o categorie distinctă pentru adulți. Cei mai rapizi alergători au fost premiați cu biciclete, trotinete, skateboard-uri, rucsacuri, mingi și alte premii surpriză. Suntem recunoscători tuturor sponsorilor, partenerilor și voluntarilor care ni s-au alăturat și au făcut ca acest proiect să fie posibil și în 2018! Echipa Rotary Club Brașov mulțumește echipei Rotaract Kronstadt, Interact Club Braşov, Rotary Kronstadt, Fundația Română a Inimii, Colegiul Medicilor din România, Ambulanța Brașov, Clinicco, We Play, Skarp, Cinema One, Decathlon, presei locale prezente și tuturor părinților și profesorilor implicați în eveniment!

Câteva informații despre edițiile din anii anteriori:

La prima sa ediţie, în 2013, prin proiectul „Promenada Inimilor” s-a realizat amenajarea și utilizarea unui traseu de cros în Parcul Tractorul, accesibil pentru încurajarea populaţiei oraşului nostru să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Acestea pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă, punându-ne inima la treabă.

Cea de-a doua ediţie a sănătoasei manifestări Promenada inimii a avut loc în 2014 la Braşov prin organizarea crosului pe traseul realizat deja, când am organizat evenimentul în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, peste 100 de elevi de gimnaziu participând în două serii, arbitrii fiind profesori de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii Transilvania din Braşov. Ne propunem ca la ediţia din 2015 să participe mai multe şcoli din judeţul nostru.

Parcul s-a umplut de rîsetele copiilor – cel mai frumos premiu pentru toţi – și de încurajările susţinătorilor, care au parcurs apoi şi ei traseul în mai multe serii ale adulţilor. Copiii au primit din partea Clubului Rotary Braşov diplome, rechizite şi rucsaci, precum şi două biciclete, acordate câştigătorilor celor două serii, de băieţi şi de fete. Toţi participanţii au primit gustoase mere de Făgăraş şi apă. Marele premiu a fost însă mişcarea !

Evenimentul este organizat anual de Clubul Rotary Brașov, cu bucurie și dăruire!